Una manera d'evitar perills sanitaris alhora que garanteixes que tot va bé en indústries alimentàries.
Treballar al sector de l'alimentació implica una gran responsabilitat, ja que tens a les teves mans la salut i el benestar de moltíssima gent. Per això, estàs obligat a mantenir molts aspectes sota control ia fer servir tècniques i mètodes que assegurin aquest benestar dels teus clients. Així, si treballes al sector alimentari o en un que s'hi relaciona, has de ser capaç de realitzar una Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític, però això sí, has d'estar preparat per comprometre't amb el mètode d'una manera molt seriosa.
Utilitzant aquest mètode, ens referim a l'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític, ens permet conèixer de primera mà i d'una manera força exhaustiva quins són els principals perills que trobem, alhora que sabem quina és la gravetat dels mateixos que fa referència a l'alimentació. A més, comprometent-nos adequadament amb l'APPCC tindràs la seguretat que la salut dels teus clients no corren cap perill.
És necessari, no, fonamental, definir quin serà el protocol que seguirem per assolir el nostre objectiu, i per això, cal establir (si és possible, de manera escrita) què farem i com ho farem, a més de, per suposat, comprometre'ns a realitzar les accions necessàries i, com a darrer pas, analitzar i avaluar si aquests protocols s'estan complint.
A Deproal Control de Plagues tenim una gran experiència a les nostres esquenes pel que fa a l'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític, i disposem d'un catàleg molt ampli de serveis perquè la higiene a locals com bars i restaurants, escoles bressol, oficines , residències, escoles bressol, fàbriques i empreses, hospitals i ambulatoris, escoles, gimnasos i on hi hagi circulació de persones sigui impressionant.
Ara bé, hi ha uns passos que cal seguir per implantar un sistema d'aquestes característiques:
El primer que necessitem és formar l'equip de treball, que ha de ser multidisciplinari perquè tots els departaments en formin part. Entre les funcions de l'equip estan definir les especificacions dels productes, fer les anàlisis i actualitzar el sistema quan siguin necessaris, a més de ser qui avalua.
A l'hora de descriure els productes, s'han d'indicar almenys els ingredients, la forma de preparació, quin és el consumidor final, les característiques de consum o les del emmagatzematge.
També és important identificar-ne l'ús per part dels consumidors, per la qual cosa s'indicarà al consumidor final si el producte té al·lèrgens.
El següent pas és crear el diagrama de flux i descriure el procés. Això és un element bàsic per detectar els perills. Per a la descripció del procés és important definir cadascuna de les activitats que es realitzen a l'hora de fabricar el producte i fer una descripció detallada de les instal·lacions i la distribució.
També cal realitzar les accions següents:
• Analitzar quins són els perills associats a la producció i establir les mesures preventives
• Identificar els punts de control crítics i establir els límits crítics per als PCC
• Crear i establir un sistema de supervisió i vigilància i establir les accions correctores, així com és necessari establir un sistema de registre i arxiu de dades, a més d'un sistema de verificació del sistema.
• Finalment, revisar el sistema.
El nostre equip de professionals estarà al teu servei per respondre qualsevol pregunta que se't pugui plantejar sobre la seguretat alimentària i control de punts crítics (APPCC) a Girona., truca a Zero Plagas al 645-784-782 i sol·liciti una inspecció a casa seva o negoci.